معروفترین غذاهای باکو
پلو، اولین غذای آذری و از معروفترین غذاهای باکو است که باید در سفرتان بخورید. پلوی باکو که آذریها به آن پیلو یا پیلاف هم میگویند، بشقاب هیجانانگیزی است که سه تقسیم اصلی دارد: برنج با زعفران، دارچین و ادویههای معطر؛ گوشت گوسفند، گوساله یا جوجه سرخشده؛ و مخلوط سبزی ها و برخی مواقع آجیل و خشکبار. هر رستورانی البته ورژن پلوی ویژه خودش را دارد، ولی کل یک خاصیت مشترک دارند: به شیوه غیر قابل مقاومتی، خوشمزهاند.
کباب و شیشیلیک را همه میشناسیم و یک جورهایی گل سرسبد غذاهای باکو هستند؛ کوبیده، برگ، چنجه، جوجه و انواع دیگر کباب که ما ایرانیها به آنها عشق میورزیم، باکوییها در درست کردنش استادند و اصلا سخیف خودشان را دارند. کباب باکو آذربایجان را همراه نان لواش، پیاز و ریحان سرو میکنند؛ درست همان چیزی که از کباب انتظار داریم!
دلمه و کوفته هم جزء غذاهای باکو است که آذریها در آن حرفهای زیادی برای گفتن دارند. دلمههای باکو با برگ مو، گوشت چرخکرده، برنج، نعنا و سبزیهای دیگر درست میشود. کوفته آذری هم تا حدودی شبیه کوفته تبریزی است: گوشت چرخشده گوسفند و برنج که وسطش آلوی ترش میگذارند. کوفتهها بعد از پخت سوپ خوشرنگ و خوشمزهای میدهند که باکوییها در آن نان تلیت میکنند و مانند آبگوشت میخورند.
آش ماست یا آش دوغ هم از محبوبترین غذاهای آذربایجان است که در زمستان خیلی پیرو دارد و در کافهها و دکههای خیابانی به عنوان محبوبترین غذاهای باکو فروخته میشود؛ مشابه چیزی که در شهرهای شمال غرب ایران مانند سرعین و اردبیل میخوریم.
شیرینیهای باکو
شکربورا و باقلوای آذری هم از محبوبترین شیرینیهای باکو هستند که به خصوص در جشنهای نوروز که گرد از مهمترین فستیوالهای باکو است، به مقدار خیلی زیاد پخته میشوند. شکربورا با بادام، گردو یا فندق همراه شکر و عسل درست میشوند. باقلوا هم از لایههای باریک خمیر، آجیل خردشده و عسل درست میشود که بعد از پخت به شکل لوزیهای حقیر برش میدهند. شیرینیهای آذری همیشه به اتفاق چای سرو میشوند که نوشیدنی دوست داشتنی باکو است.
رستورانهای باکو
رستوران کناره کنار تفریحگاه ساحلی جای لوکس و شیکی است با طراحی داخلی فوقالعاده که جان میدهد برای یک شام حسابی و تست کردن غذاهای باکو. پیشنهاد میکنیم یکتا دو لغایت از کبابهای محشر منو را حتما آزمون کنید. رستوران ساحل در خیابان نفتچیلار پیمان دارد.
رستوران آواز در خیابان مسکو هم گزینه عالی دیگری برای چشیدن غذاهای باکو است. میتوانید در فضای مفتوح رستوران بنشینید، موزیک زنده آذری یا جاز گوش کنید، قلیان بکشید و از منوی ریشه دار غذاهای آذربایجان خوشمزهترینها را برگزیدن کنید.
برای یک تجربه اصیل و تمامعیار آذری به رستوران شیروانشاه بروید. رستوران ابهت با حیاط دلباز پر از طاقهای سنتی، دیوارهای سنگی، راهروهای قشنگ و فضاهای خصوصی که به محض ورود به آن حس میکنید وارد یک عمارت تاریخی آذری شدهاید. کارکنان رستوران فوقالعاده حرفهای و سریعند و انگلیسی هم خوب گفتگو میکنند. اینجا جان میدهد برای اینکه با دلمه و سبزی خوردن آغاز کنید، با کوبیده و کباب دنده دلی از عزا درآورید و پس هم در قوریهای چینی و استکانهای کمرباریک چای بنوشید. خیلیها اینجا را بهترین رستوران باکو میدانند.